ایالات متحده امریکا و هند گروههای هراس افگن به ویژه شبکه حقانی را در پاکستان تهدیدی جدی برای امنیت جهان عنوان کردند.
وزرای خارجه دو کشور در پایان گفتوگوهای راهبردیشان در واشنگتن شبکه حقانی، لشکر طبیه و دیگر گروههای هراس افگن را که بیشتر در پاکستان فعال هستند؛ برای امنیت جهان به ویژه امنیت جنوب آسیا تهدیدی جدی خواندند.
جان کری وزیر خارجه ایالات متحده میگوید که واشنگتن و دهلی نو برای کمک بیشتر به کابل در کار گسترش نقش قانون در افغانستان و پیکار با هراس افگنی در این کشور به توافق رسیدند.
دو طرف در این دیدار در کنار مسایل گوناگون جهانی به ویژه تغییرات اقلیمی، انرژی و بازرگانی چگونگی پیکار بهتر با هراس افگنی را مورد بحث قرار دادند و این بخش مهمی از توافقات دهلی نو و واشنگتن را تشکیل داد.
سوارج وزیر خارجه هند گفت: "ما یکبار دیگر تأکید کردیم که تهدید برخاسته از شبکه القاعده، لشکر طیبه، جیش محمد، دی کمپنی و شبکه حقانی و دیگر گروههای هراس افگن در منطقه که برای برهم زدن ثبات در جنوب آسیا تلاش میکنند، جدی است".
وی تصریح کرد: "ما همچنان از پاکستان میخواهیم تا عاملان حملهی ۲۰۰۸ برممبی را نیز به دادگاه بکشاند. ایالات متحده این نگرانی ما را به جا میداند."
درهمین حال جان کری وزیرخارجه ایالات متحده امریکا از توافق واشنگتن و دهلی نو برای کمک بیشتر به افغانستان برای حاکمیت بهتر قانون و پیکار با هراس افگنی خبرداد.
جان کری تأکید کرد: "ما اقدامات بیشتری را عملی خواهیم ساخت تا در کار مبارزه با هراس افگنی جهانی که زندهگیهای فراوانی را در دو کشور گرفته است همکاری خود را ژرفتر کنیم".
وزیر خارجه امریکا تصریح کرد: "ما یکبار دیگر تعهد مشترک مان را برای داشتن یک افغانستان امن، با ثبات و مستقل تازه کردیم".
این مقام امریکایی افزود: "ما در رابطه با چگونگی برداشتن گامهای بعدیمان برای کمک به حکومت افغانستان برای تقویت نهادهای این کشور بحث کردیم تا کابل بتواند با تهدید برخاسته از تندروان خشونت خواه مبارزه کند."
ازسوی دیگر نُخست وزیر پاکستان یکبار دیگر خواستار داشتن روابط خوب این کشور با تمامی همسایههایش شد و تصریح کرد که اسلام آباد برای برقراری صلح و ثبات در افغانستان همچنان نقش بازی خواهد کرد.
نوازشریف در دیدار با دیوید کامرون در لندن گفت که پاکستان با دادن قربانیهای فراوان نقشی مهمی را درجنگ با هراس افگنی بازی کرده است.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/4204